Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au suspendat acţiunea de grevă

Greviştii de la metroul din Sao Paulo au suspendat luni seara acţiunea de grevă, dar ameninţă că o vor relua joi, în ziua începerii Campionatului Mondial de Fotbal 2014, în cazul în care colegii lor concediaţi nu vor fi reangajaţi.

67 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au suspendat acţiunea de grevă

Angajaţii de la metroul din Sao Paulo au suspendat acţiunea de grevă (Imagine: Meldiafax Foto/AFP)

"Miercuri vom avea o nouă întâlnire generală pentru a stabili dacă vom intra din nou în grevă joi. Acest lucru va depinde de reintegrarea în câmpul muncii a celor 42 de persoane disponibilizate în perioada grevei", a declarat Altino Melo dos Prazeres, preşedintele sindicatului angajaţilor de la metroul din Sao Paulo.

Justiţia braziliană a decis, duminică, că greva angajaţilor de la metroul din Sao Paulo, oraş care va găzdui ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, este ilegală. "Tribunalul a decis că greva este ilegală. Ne vom reuni în această după-amiază pentru a stabili dacă vom continua greva sau nu", declara, duminică, Thiago Marcelino Perreira, purtătorul de cuvânt al sindicatului angajaţilor de la metrou.

Greviştii au ameninţat că vor continua greva şi pe timpul Cupei Mondiale dacă nu li se vor accepta cererile. Ei au cerut o creştere salarială de 12,2 la sută şi au refuzat oferta de creştere cu 9,5 la sută făcută de guvernul statului Sao Paulo.

Pe lângă ceremonia de deschidere, oraşul Sao Paulo va găzdui, joi, şi primul meci de la Cupa Mondială, cel dintre reprezentativele Braziliei şi Croaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici