Angela Merkel a sosit la Chişinău

Cancelarul german Angela Merkel a sosit miercuri la Chişinău, unde a fost intâmpinată de premierul Vlad Filat pe aeroport. Merkel a fost primită cu pâine şi sare în cadrul unei vizite de o zi, pregătită timp de mai multe săptămâni.

362 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a sosit la Chişinău

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ceremonia oficială de pe Aeroportul Internaţional din capitala moldoveană, cancelarul urmează să fie primit de către premierul moldovean la Reşedinţa de Stat, unde cei doi vor avea o întâlnire privată, potrivit programului vizitei, anunţat marţi, relatează ProTV.

Cei doi oficiali vor participa, ulterior, la şedinţa delegaţiilor celor două state, după care vor susţine o conferinţă de presă comună. Această primă parte a vizitei se va încheia cu o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri moldovean.

O întâlnire a cancelarului cu grupurile partidelor politice parlamentare este prevăzută miercuri după-amiaza, înaintea celei cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti. De asemenea, la ora 18.00, Merkel va susţine un discurs public la Palatul Republicii, după care va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, în centrul Chişinăului.

Cancelarul german urmează să îşi încheie vizita miercuri seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici