Angela Merkel: Actuala criză este o provocare istorică pentru UE. Germania va fi într-o situaţie bună dacă Europa va fi într-o situaţie bună

Criza generată de pandemia de coronavirus constituie o provocare de proporţii istorice pentru Europa, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pledând pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene.

6673 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Actuala criză este o provocare istorică pentru UE. Germania va fi într-o situaţie bună dacă Europa va fi într-o situaţie bună

Angela Merkel: Actuala criză este o provocare istorică pentru UE. Germania va fi într-o situaţie bună dacă Europa va fi într-o situaţie bună

Actuala criză reprezintă o provocare istorică pentru Uniunea Europeană, care trebuie să iasă mai puternică din această încercare şi să aprofundeze integrarea, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

"Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai mare încercare de când a fost fondată", sunt afectate toate statele membre, a declarat Angela Merkel, conform publicaţiei Bild.

"Este în interesul tuturor ca Europa să iasă puternică din această încercare. Germania va fi într-o situaţie bună dacă Europa va fi într-o situaţie bună", a adăugat Angela Merkel, subliniind că reacţia la această criză trebuie să fie aprofundarea integrării europene, construirea unei Europe mai puternice, o "Europă care să funcţioneze bine".

"Partea dificilă a acestei crize este că sistemul medical a fost depăşit de situaţie, astfel că este necesar un program de relansare, de reconstrucţie", a continuat cancelarul Germaniei, pledând, în contextul scăderilor economice severe, pentru planuri de stimulare economică la nivel naţional şi european.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ue,
merkel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici