Angela Merkel: Europa nu şi-a făcut încă temele în privinţa situaţiei refugiaţilor

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, marţi, că a luat decizia corectă când a permis accesul în Germania pentru un număr mare de imigranţi în 2015, dar consideră că Europa nu a contribuit suficient la rezolvarea crizei refugiaţilor, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

537 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Europa nu şi-a făcut încă temele în privinţa situaţiei refugiaţilor

Angela Merkel: Europa nu şi-a făcut încă temele în privinţa situaţiei refugiaţilor

Afluxul de aproape un milion de refugiaţi care au pătruns în Germania în 2015 a provocat critici puternice pentru Angela Merkel din partea unor politicieni de dreapta, inclusiv din partea unor aliaţi conservatori din Bavaria. Ulterior, guvernul german a înăsprit procedurile pentru acordarea azilului şi a implementat măsuri suplimentare, iar fluxul de imigranţi a scăzut.

"A fost important şi corect că am primit oamenii la acea vreme, într-o situaţie excepţională, dar este de asemenea potrivit să găsim o soluţie pe termen lung, structuri sustenabile. Europa nu şi-a făcut încă temele în privinţa acestui fapt, iar continentul nu mai poate fi selectiv în privinţa solidarităţii", a spus Merkel.

Cancelarul german susţine că trebuie reformat sistemul prin care imigranţii trebuie să solicite azil în prima ţară a Uniunii Europene în care aceştia sosesc, iar faptul că unele naţiuni încă refuză să ia parte la sistemul de repartizare a refugiaţilor care sosesc în Europa este o problemă.

Angela Merkel a adoptat o poziţie clară în privinţa pericolelor de securitate reprezentate de migraţie şi i-a cerut Comisiei Europene să extindă controalele la frontieră.

"Având în vedere situaţia actuală, cred că avem nevoie de aceste controale la frontieră", a spus Merkel, care a adăugat că va discuta cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre extinderea verificărilor şi după luna noiembrie.

Austria, Danemarca, Germania şi Suedia au introdus controale privind documentele în 2015 şi au prelungit în mod repetat aceste măsuri, ca răspuns la un aflux masiv de imigranţi. În luna mai a acestui an, Comisia Europeană a anunţat că nu va continua controalele la frontieră în spaţiul Schengen după luna noiembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici