Angela Merkel îl va primi marţi pe premierul Greciei la Berlin

Cancelarul german Angela Merkel îl va primi marţi pe premierul grec Antonis Samaras la Berlin, a anunţat purtătorul de cuvânt german Steffen Seibert, în cursul unei conferinţe de presă.

96 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îl va primi marţi pe premierul Greciei la Berlin

Antonis Samaras, Angela Merkel (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Cei doi lideri vor avea "un schimb de opinii informal" la Cancelarie, a afirmat Seibert, precizând că întâlnirea se va desfăşura cu uşile închise.

El a precizat că Samaras se va afla marţi la Berlin pentru a participa la un forum economic, organizat de cotidianul Die Welt, la care va participa şi Guvernul german. Acest forum va fi şi el inaccesibil presei.

"Este firesc să profităm de această ocazie pentru a evalua progresele înregistrate de Grecia în eforturile de reformă", a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului, subliniind că "premierul grec şi Cancelaria federală au, de mai multe luni, schimburi regulate şi intensive".

Întrebat despre conţinutul discuţiilor ce vor avea loc între cei doi oficiali guvernamentali, îndeosebi dacă situaţia Ciprului se va afla pe lista subiectelor de discuţie, Seibert a declarat că nu va exclude niciun subiect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici