Angela Merkel pledează pentru "compromis" cu Londra în privinţa politicilor europene

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat, joi, că se aşteaptă la un vot în Consiliul European privind candidatura fostului premier Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene şi a pledat pentru un "compromis" cu premierul David Cameron în ceea ce priveşte politicile europene.

111 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel pledează pentru "compromis" cu Londra în privinţa politicilor europene

Angela Merkel pledează pentru "compromis" cu Londra în privinţa politicilor europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul britanc "David Cameron a afirmat în mai multe rânduri" că doreşte un vot, a declarat cancelarul german la sosirea la summitul Partidului Popular European (PPE) la Courtrai, în nord-vestul Belgiei, relatează AFP.

"Tratatele UE spun că este nevoie de un vot cu majoritate calificată. Cred că nu va fi o dramă dacă votul nu va fi în unanimitate", a reafirmat cancelarul german.

Ulterior, "va trebui să ajungem la un acord referitor la conţinutul" politicilor europene pentru următorii ani, a adăugat Angela Merkel. "Cred că putem găsi un compromis şi putem face un pas spre Marea Britanie", a insistat cancelarul german.

Prima zi a summitului UE are loc joi în oraşul Ypres, unde sunt programate discuţii ale şefilor de stat şi de guvern cu privire la conducerea instituţiilor europene în urma alegerilor din 25 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici