Angela Merkel spune că are „dovezi puternice” despre atacuri cibernetice ale Rusiei

  • Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat miercuri nemulţumirea pentru că a fost ţinţa unor hackeri ruşi
  • Merkel a precizat că deţine „probe” ale unor tentative scandaloase de atacuri informatice care au vizat-o
1891 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel spune că are „dovezi puternice” despre atacuri cibernetice ale Rusiei

Angela Markel spune că are „dovezi puternice” despre atacuri cibernetice ale Rusiei

„Pot spune sincer că îmi face rău. În fiecare zi încerc să construiesc o relaţie mai bună cu Rusia, iar pe de altă parte, există dovezi puternice că forţele ruseşti fac asta”, a declarat cancelarul în faţa parlamentarilor, potrivit AFP.

Merkel a numit aceste atacuri cibernetice ca fiind „mai mult decât inconfortabile”

Angela Merkel se referă la un atac cibernetic din 2015 care a vizat informaţii din contul de email al cancelarului, dar şi Bundestagul.

Cancelarul german a anunţat că un suspect a fost identificat în acest dosar.

„Ne rezervăm în continuare dreptul de a lua măsuri, inclusiv împotriva Rusiei”, a precizat Merkel, care a denunţat un act „scandalos”.

Presa germană a scris că suspectul este Dmitry Badin, căutat şi de FBI pentru atacuri informatice, inclusiv în cazul democraţilor, în campania electorală din 2016.

În discurs, cancelarul a evocat, de asemenea, asasinarea la Berlin, în 2019, a unui georgian de origine cecenă, în care ar fi implicate, potrivit unor publicaţii de investigaţie, serviciile ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici