Anna Sorokin, adevărata „Inventing Anna", a ieşit din închisoare

Anna Sorokin, falsa moştenitoare pe care se bazează serialul „Inventing Anna", a fost eliberată din detenţie, relatează CNN.

3284 afișări
Imaginea articolului Anna Sorokin, adevărata  „Inventing Anna", a ieşit din închisoare

FOTO halpe/Twitter

Juda Engelmayer, un purtător de cuvânt al lui Sorokin, a confirmat eliberarea ei într-un e-mail pentru CNN.

"Ea va rămâne sub supravegherea Immigration and Customs Enforcement (ICE), dar va putea să lupte împotriva deportării sale fără a fi ţinută în custodie", a declarat John Sandweg, un fost director interimar al ICE, care face parte din echipa juridică a lui Sorokin.

Judecătorul pentru imigraţie Charles Conroy a deschis calea pentru eliberarea lui Sorokin la începutul acestei săptămâni, stabilind o cauţiune de 10.000 de dolari şi cerându-i să respecte anumite condiţii. Anna Sorokin trebuie să stea departe de reţelele de socializare şi să rămână la aceeaşi adresă 24 de ore pe zi în timp ce cazul ei avansează.

Decizia judecătorului a mai spus că ICE poate folosi un dispozitiv de monitorizare a gleznei pentru a o supraveghea pe Sorokin.

Un purtător de cuvânt al ICE a declarat că Sorokin a fost eliberată vineri după decizia judecătorului.

Potrivit avocatului ei, ea se afla în detenţie la ICE de 17 luni, în cea mai mare parte la Orange County Correctional Facility din nordul statului New York, la aproximativ 100 de kilometri de New York.

"Suntem recunoscători că instanţa a fost de acord că menţinerea ei în detenţie nu este necesară", a declarat Sandweg.

Sorokin a fost găsită vinovată de furtul a peste 200.000 de dolari de la bănci şi prieteni în timp ce îşi croia drum în societatea newyorkeză, a declarat procurorul districtual din Manhattan după condamnarea sa din 2019.

Cazul ei a atras atenţia pe scară largă după un articol din 2018, care a devenit baza filmului "Inventing Anna" al lui Shonda Rhimes, o dramatizare care a fost lansată pe Netflix în februarie şi a devenit rapid unul dintre cele mai populare show-uri ale streamer-ului. Actriţa Julia Garner, cunoscută mai ales pentru rolul Ruth din "Ozark", care a câştigat un premiu Emmy, a jucat rolul lui Sorokin.

Spectacolul se încheie cu condamnarea lui Sorokin. Dar, în viaţa reală, drama a continuat.

Sorokin a fost eliberat din închisoare în februarie 2021, după ce a executat aproape patru ani de închisoare pentru acuzaţii de furt şi furt calificat. Dar nu a trecut mult timp până când a ajuns din nou în spatele gratiilor.

ICE a luat-o în custodie pe Sorokin la 25 martie 2021. În noiembrie, Board of Immigration Appeals a acordat o suspendare de urgenţă în cazul ei, potrivit ICE. Ea s-a luptat împotriva deportării sale - şi, de asemenea, s-a alăturat unui grup de reclamanţi care au dat în judecată agenţia la începutul acestui an, susţinând că au solicitat şi li s-au refuzat injecţiile de rapel Covid în timp ce se aflau în custodie. Au renunţat la proces în martie, după ce au primit injecţiile, potrivit documentelor judiciare.

În timp ce a fost reţinută, pe conturile de socializare ale lui Sorokin au fost făcute frecvent postări. Recent, acestea au evidenţiat lucrările de artă ale lui Sorokin, care au fost prezentate într-o expoziţie din New York în luna mai.

Sorokin a vorbit din spatele gratiilor, spunând la podcastul "Call Her Daddy" că nu a pretins niciodată că este o moştenitoare germană.

"Eram din Germania, ceea ce era adevărat, dar nimeni nu m-a întrebat niciodată despre slujba mea", a spus Sorokin. "Nimeni nu te întreabă cine sunt părinţii tăi şi câţi bani câştigă. Este pur şi simplu scandalos".

Ea i-a spus gazdei Alex Cooper că nu a "spus niciodată minciuni fără sens". Dar a recunoscut - oarecum - că a minţit în legătură cu statutul şi trecutul ei.

"Cred că am făcut-o", a spus ea. "Adică, nu pot spune o situaţie anume, dar sunt sigură".

Sorokin a mai spus că a fost surprinsă de fascinaţia publicului faţă de povestea ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici