Apă mai rece la ştrand din cauza ruşilor. Berlinul reduce temperatura ca „declaraţie politică“ împotriva gazelor din Rusia

Apa din piscinele exterioare din Berlin va fi cu două grade mai rece în această vară decât în anii anteriori, operatorul de stat al acestora spunând că aceasta este contribuţia sa la reducerea dependenţei Germaniei de gazele ruseşti, notează The Guardian.

971 afișări
Imaginea articolului Apă mai rece la ştrand din cauza ruşilor. Berlinul reduce temperatura ca „declaraţie politică“ împotriva gazelor din Rusia

FOTO mitvergnuegen

În această vară, piscinele în aer liber din Berlin vor fi cu două grade mai reci decât în anii precedenţi, în ceea ce operatorul de stat spune că este contribuţia sa la reducerea dependenţei Germaniei de gazul rusesc.

Apa din cele 16 Sommerbäder, care încep să se deschidă săptămâna aceasta, va fi menţinută sub temperatura standard, care depinde de condiţiile meteorologice, pe tot parcursul sezonului estival.
 
Trei bazine încălzite cu energie solară, în districtele Gropiusstadt, Mariendorf şi Pankow, vor rămâne la fel de calde ca de obicei. Vara trecută, temperatura medie a apei din piscinele în aer liber din Berlin a fost cuprinsă între 22 şi 24 de grade Celsius.
 
"Am luat această decizie pentru că am dorit să contribuim la reducerea importurilor de gaze", a declarat un purtător de cuvânt al Berliner Bäder-Betriebe, cel mai mare operator de piscine comunale din Europa.
 
Purtătorul de cuvânt a precizat că scăderea temperaturilor nu a fost o măsură de reducere a costurilor determinată de creşterea preţului la gaz, ci o "declaraţie politică" coordonată cu autorităţie locale din Berlin. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici