Apeluri la organizarea unor manifestaţii în Libia, lansate pe Facebook

Apeluri la organizarea unor manifestaţii, joi, împotriva corupţiei şi nepotismului din Libia au fost lansate de câteva săptămâni pe Facebook, în urma revoluţiilor din Tunisia şi Egiptul vecine.

42 afișări
Imaginea articolului Apeluri la organizarea unor manifestaţii în Libia, lansate pe Facebook

Apeluri la organizarea unor manifestaţii în Libia, lansate pe Facebook

Sub sloganul "Revolta din 17 februarie 2011: pentru a face din aceasta o zi de mânie în Libia", un grup pe Facebook care cere organizarea unor manifestaţii împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, reunise luni peste 4.400 de membri.

Un alt grup format din peste 2.600 de persoane invită poporul libian să iasă în stradă pentru "o zi de mânie împotriva corupţiei şi nepotismului", comemorând moartea a cel puţin 14 manifestanţi la Benghazi (nord-est) la 17 februarie 2006.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 69 au fost rănite în confruntările din 17 februarie 2006 dintre forţele de ordine libiene şi manifestanţii care au atacat consulatul Italiei, pentru a protesta faţă de publicarea unor caricaturi cu Mahomed.

De altfel, într-o petiţie primită de AFP, peste 200 de semnatari şi organizaţii ale opoziţiei libiene cu sediul în străinătate au subliniat "dreptul poporului libian de a-şi exprima opinia în cadrul unor manifestaţii paşnice, fără nicio formă de hărţuire, provocare sau ameninţare din partea sistemului sau elementelor sale".

Ei îi cer, de asemenea, colonelului Kadhafi şi familiei sale să renunţe la putere şi la toate prerogativele "revoluţionare, politice, militare şi în domeniul securităţii".

În urma celor două revoluţii din Tunisia şi Egipt, regimul libian a încercat să ia măsuri preventive pentru a calma populaţia şi a discredita apelurile la revoltă.

Autorităţile acestei ţări bogate în petrol au restabilit astfel subvenţiile pentru produsele de primă necesitate şi au facilitat accesul populaţiei la credite fără garanţie şi dobândă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici