Aplicaţia Waze deţinută de Google pune în pericol poliţiştii, susţine şeful LAPD

Aplicaţia de navigaţie şi trafic Waze, cumpărată în 2013 de gigantul de Internet Google, pune în pericol poliţiştii arătând unde se află aceştia, afirmă şeful poliţiei din Los Angeles (LAPD).

759 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia Waze deţinută de Google pune în pericol poliţiştii, susţine şeful LAPD

Aplicaţia Waze deţinută de Google pune în pericol poliţiştii, susţine şeful LAPD

Într-o scrisoare datată 30 decembrie şi adresată directorului Google Larry Page şi primită marţi de AFP, Charlie Beck, şeful LAPD, afirmă că aplicaţia GPS pentru telefoane mobile Waze, care propune itinerarii şi le indică şoferilor poziţia lucrărilor şi controalelor de poliţie de pe ruta lor, "pune în pericol viaţa agenţilor de poliţie din Statele Unite".

El adaugă că "acest pericol tocmai a fost demonstrat de folosirea sa în asasinarea recentă a unor poliţişti în New York, Rafael Ramos şi Wenjian Liu".

La 20 decembrie, Wenjian Liu şi Rafael Ramos au fost ucişi de o persoană cu tulburări psihice care voia să răzbune moartea lui Michael Brown şi Eric Garner, doi afroamaericani neînarmaţi ucişi de poliţişti albi.

"Cum ştiţi deja cu siguranţă, Ismaaiyl Brinsley a folosit aplicaţia Waze pentru a urmări mişcările forţelor de ordine înainte de a-i asasina pe ofiţerii Ramos şi Liu", continuă Beck în scrisoarea sa, cerând "deschiderea unui dialog" cu Google.

O purtătoare de cuvânt a Waze nu a răspuns pentru moment solicitării AFP de a comenta informaţiile.

Într-un comunicat trimis Los Angeles Times, Waze afirmă că firma "lucrează cu poliţia din New York şi alte poliţii din ţară şi din lume".

"Partenerii noştri poliţişti sunt favorabili Waze şi caracteristicilor sale, inclusiv indicaţiilor privind prezenţa poliţiei, deoarece majoritatea utilizatorilor coduc cu mai multă prudenţă atunci când cred că agenţii de poliţie se află în apropierea lor", adaugă acest comunicat, precizând că Waze indică în mare localizarea poliţiştilor dar nu permite urmărirea lor precisă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici