Aproape 4.000 de persoane, evacuate dintr-o zonă rebelă din apropiere de Damasc

Armata siriană a evacuat, începând de miercuri, aproape 4.000 de persoane din regiunea rebelă Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, unde populaţia este asediată de doi ani de forţele regimului, a anunţat duminică agenţia oficială Sana.

235 afișări
Imaginea articolului Aproape 4.000 de persoane, evacuate dintr-o zonă rebelă din apropiere de Damasc

Aproape 4.000 de persoane, evacuate dintr-o zonă rebelă din apropiere de Damasc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat evacuarea a peste o mie de persoane, inclusiv zeci de rebeli, din această regiune considerată un bastion al rebeliunii.

Conform acestui ONG, medierile care au permis efectuarea acestor evacuări au fost conduse de foşti rebeli graţiaţi de regim.

"Unităţi ale armatei au evacuat duminică (...) 2.112 persoane din Ghouta de Est", a anunţat agenţia oficială Sana, precizând că alţi peste 1.850 de locuitori au părăsit zona între miercuri şi sâmbătă.

Sana a difuzat fotografii cu femei, copii şi persoane în vârstă vizibil afectate de frig şi penurie de hrană.

Persoanele evacuate urmează să fie transferate către un loc de adăpost din Qudsaya, la nord-vest de Damasc, potrivit agenţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici