Aproximativ 1.000 persoane ar fi murit în urma unei alunecări de teren în Mexic

O alunecare de teren a îngropat între 100 şi 300 de case, marţi dimineaţa, în sud-estul Mexicului, generând temeri privind viaţa a circa 1.000 de persoane, a anunţat guvernatorul regional.

15 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.000 persoane ar fi murit în urma unei alunecări de teren în Mexic

Mexicul se confruntă, în acest an, cu cel mai violent sezon ploios înregistrat în istoria sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O parte dintr-un deal s-a prăbuşit pe o lungime de 200 de metri, peste 100-300 de locuinţe", a declarat guvernatorul statului Oaxaca, Ulises Ruiz.

Există temeri că "între 500 şi 600 de persoane" şi-au pierdut viaţa; "se vorbeşte chiar de până la 1.000", a adăugat el.

În jurul orei locale 09.00 (17.00 ora României), echipele de salvare nu ajunseseră încă la locul alunecării de teren, produse într-o zonă montană inundată de ploile torenţiale care s-au abătut în ultimele săptămâni asupra acestei părţi a ţării, a adăugat el.

Mexicul se confruntă, în acest an, cu cel mai violent sezon ploios înregistrat în istoria sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici