Aproximativ 125 de persoane au murit în avalanşe produse în Afganistan

Aproximativ 125 de persoane au murit într-o serie de avalanşe produse în ultimele zile în Afganistan, cele mai grave incidente de acest fel înregistrate în ultimele trei decenii, informează coridianul The New York Times.

123 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 125 de persoane au murit în avalanşe produse în Afganistan

Aproximativ 125 de persoane au murit în avalanşe produse în Afganistan (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Avalanşele s-au produs în patru provincii din nord-estul Afganistanului, soldându-se cu 125 de morţi, a declarat Mohammad Aslam Syas, un oficial din Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor.

Cele mai grave avalanşe au avut loc în provincia Panjshir, la circa 100 de kilometri nord-est de Kabul. O sută de case au fost distruse.

Avalanşele produse în provincia Dara au afectat aproximativ 600 de familii.

O altă zonă afectată este Valea Panjshir, unde avalanşa a dislocat şi stânci de mari dimensiuni, care au căzut în satele situate la poalele munţilor.

Potrivit experţilor, avalanşele sunt cele mai grave produse în Afganistan în ultimii 30 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici