Aproximativ 500.000 de persoane, evacuate în Pakistan din cauza inundaţiilor - VIDEO

Autorităţile pakistaneze au început, joi, evacuarea a circa 500.000 de persoane în regiunile sudice, afectate de inundaţii, care s-au soldat cu moartea a cel puţin 1.600 de persoane într-o săptămână.

50 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 500.000 de persoane, evacuate în Pakistan din cauza inundaţiilor - VIDEO

Aproximativ 500.000 de persoane, evacuate în Pakistan din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul nostru este să evacuăm cel puţin 500.000 de persoane, care trăiesc în 11 districte vulnerabile", a declarat ministrul responsabil de irigaţii în provincia Sind (sud), Jam Sifullah, potrivit căruia numeroase oraşe şi sate din regiune sunt ameninţate de ape.

Potrivit armatei pakistaneze, 25.000 de persoane au fost deja evacuate în diverse regiuni din Sind, iar Guvernul local a menţionat evacuarea a 150.000 de persoane.

Autorităţile din Sind au avertizat împotriva precipitaţiilor abundente aşteptate la acest sfârşit de săptămână în regiunile agricole de pe malul fluviului Indus.

Ambasada americană la Islamabad a declarat că elicoptere ale armatei Statelor Unite au participat, joi, la misiuni de asistenţă a sinistraţilor, în nordul ţării. Potrivit purtătorului de cuvânt al ambasadei, Richard Snelsire, patru elicoptere Chinook şi două Blackhawk au transportat ajutoare sinistraţilor şi au evacuat peste 800 de persoane la Kalam.

Staţionate în Afganistan, elicopterele americane operează în prezenţa reprezentanţilor armatei pakistaneze, a precizat el.

Potrivit ONU, 1.600 de persoane au murit de la începutul inundaţiilor numai într-o regiune din nord-vestul Pakistanului, iar alte patru milioane au fost afectate.

"Peste patru milioane de persoane sunt afectate într-o manieră sau alta" de inundaţiile şi alunecările de teren cauzate de muson, a explicat şeful Biroului de coordonare a afacerilor umanitare al ONU în Pakistan, Manuel Bessler, în cadrul unei teleconferinţe de la Islamabad.

"Asistăm la o catastrofă majoră", a avertizat el, afirmând că se teme că situaţia se va agrava, dat fiind că sezonul musonic nu se termină de obicei decât la sfârşitul lui august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici