Aproximativ 800 de mii de persoane vor primi cetăţenie ungară până la finalul anului 2015

Circa 800.000 de persoane vor primi cetăţenie ungară până la finalul anului 2015, a anunţat, joi, vicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de agenţia de presă MTI.

916 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 800 de mii de persoane vor primi cetăţenie ungară până la finalul anului 2015

Aproximativ 800 de mii de persoane vor primi cetăţenie ungară până la finalul anului 2015 (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)

Naţiunea ungară este în proces de unificare, a declarat, joi, vicepremierul ungar Zsolt Semjen, la sesiunea plenară a celei de-a 14 Conferinţe Permanente Ungare, desfăşurată la Budapesta.

Semjen a precizat, în discursul său, că cele 800.000 de persoane vor primi cetăţenie ungară fie prin naturalizare, fie prin simpla declarare a lor drept cetăţeni ungari.

El a mai subliniat că Guvernul ungar consideră Bazinul Carpatic o zonă a unificării culturale şi educaţionale, adăugând că această unificare nu se rezumă doar la tinerii din Transilvania care vin în Ungaria pentru a studia, ci din ce în ce mai mulţi studenţi, lectori şi profesori din Ungaria pleacă în Transilvania în scopuri educaţionale.

Această unificare este transpusă şi în plan economic în Bazinul Carpatic, a precizat vicepremierul ungar. El a declarat că Guvernul a lansat un program de dezvoltare în oraşul Vojvodina, din nordul Serbiei, care, potrivit lui Semjen, are un rol crucial în termenii politicii ţării pentru comunităţile maghiare din alte ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici