Aproximativ 85 de români au fost evacuaţi din două tabere ilegale, în Italia

Autorităţile italiene au început, miercuri dimineaţă, demolarea a două tabere ilegale de imigranţi, în nordul şi sudul Italiei, în care trăiesc aproximativ 85 de români, informează presa italiană.

36 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 85 de români au fost evacuaţi din două tabere ilegale, în Italia

Aproximativ 85 de români au fost evacuaţi din două tabere ilegale, în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O tabără de nomazi a fost demolată în zona Chiaravalle, la periferia oraşului Milano (nord). "O tabără abuzivă de nomazi, formată din opt barăci şi cinci corturi şi ocupată de 45 de romi români, a fost demolată miercuri dimineaţă de poliţia milaneză, care a intervenit cu 15 agenţi", anunţă viceprimarul din Milano, Riccardo De Corato, citat de site-ul ziarului La Repubblica.

Potrivit viceprimarului, romii nu au acceptat să fie găzduiţi de municipalitate şi au plecat în scurt timp din tabără.

Tot miercuri dimineaţă, autorităţile italiene au evacuat o tabără din provincia Foggia (regiunea Puglia), în sudul ţării. Aproximativ 40 de români, se pare că sezonieri, locuiau în condiţii igienice precare într-o fostă benzinărie din localitatea Cerignola.

Potrivit site-ului Libero-News, descinderea a avut loc după ce compania Agip, proprietara terenului, reclamase ocuparea abuzivă a staţiei de carburant dezafectate. Un român în vârstă de 37 de ani, Victor C., a fost arestat pentru furt de energie electrică, iar alţi 37 de romi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru ocuparea abuzivă a unui teren. Un alt român este cercetat pentru deţinerea unui scuter care figurează ca fiind furat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici