Arestarea preventivă a lui Mohamed Morsi, prelungită

Justiţia egipteană a anunţat luni prelungirea cu 15 zile a detenţiei preventive a preşedintelui Mohamed Morsi, demis şi arestat de armată pe 3 iulie.

121 afișări
Imaginea articolului Arestarea preventivă a lui Mohamed Morsi, prelungită

Mohamed Morsi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Morsi, deţinut în continuare de armată într-o locaţie secretă, a fost plasat în arest preventiv pe 26 iulie, fiind acuzat de implicare în acţiuni atribuite mişcării fundamentaliste palestiniene Hamas, în timpul revoltelor soldate cu înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak, în 2011.

Mai concret, acuzaţiile se referă la ajutorul pe care Morsi l-ar fi primit din partea Hamas pentru a evada din închisoarea unde fusese plasat de regimul Mubarak.

Un tribunal egiptean a stabilit, în iunie, că mişcările islamiste Hamas şi Hezbollah sunt implicate în evadarea organizată la închisoarea Wadi Natrun, în nord-vestul capitalei egiptene.

La acea vreme, Morsi afirma că el şi ceilalţi 33 de membri ai organizaţiei Fraţii Musulmani nu au evadat, ci ar fi fost "eliberaţi" de cetăţeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici