Arhiepiscopul Bisericii anglicane din Africa de Sud s-a rugat alături de soţia lui Nelson Mandela

Arhiepiscopul Capului Bunei Speranţe, liderul bisericii anglicane din Africa australă, Thabo Makgoba, a venit să se roage marţi la spitalul din Pretoria unde fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela este spitalizat într-o stare critică la vărsta de 94 de ani.

158 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Bisericii anglicane din Africa de Sud s-a rugat alături de soţia lui Nelson Mandela

Arhiepiscopul Bisericii anglicane din Africa de Sud s-a rugat alături de soţia lui Nelson Mandela

Acesta s-a rugat alături de Graca Machel, soţia lui Mandela de 15 ani precum şi alături de alţi membri ai familiei fostului şef de stat, erou al luptei anti-apartheid, a precizat pentru AFP anturajul arhiepiscopului.

Duminică, Thabo Makgoba a făcut apel către sud-africani să se pregătească pentru a ţine doliu după Nelson Mandela. Iar acestea sunt aceleaşi cuvinte pe care le-a folosit marţi pentru a aduce susţinere spirituală familiei apăsate de încercări.

"Fie ca binecuvântarea ta să se pogoare asupra lui Madiba acum şi pentru totdeauna. Dăi, te rugăm, o noapte liniştită şi un sfârşit perfect şi bun", a spus acesta, conform textului rugăciunii sale transmise către AFP.

Acesta s-a mai rugat la Dumnezeu pentru familia şi cei care se ocupă de Mandela "dă-le curajul tău sfânt şi comoara credinţei tale, astfel încât să îşi piardă frica pentru a putea face faţă suferinţei lor (...). Fie ca ei să poată cunoaşte adevărul promisiunii tale «Binecuvântaţi fie cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiaţi»".

El s-a rugat pentru ca "echipa medicală să ştie cum să-şi folosească competenţele cu înţelepciune şi bunătate în tratarea lui Madiba pentru ca acesta să se simtă bine" şi în general pentru ca "fiecare (din Africa de Sud) să resimtă cu recunoştinţă tot binele pe care el l-a făcut pentru noi şi naţiunea noastră şi să îi poată onora amintirea în decursul propriei vieţi".

"Fie ca iubirea ta să ne înconjoare şi să îl îmbrăţişeze mai ales pe Madiba, Graca cu compasiune, consolare şi convingerea că nu i-ai abandonat niciodată, ci că îi vei da lui Madiba vindecarea eternă şi alinarea durerii şi a suferinţelor", a adăugat arhiepiscopul Capului care ocupă la vârstă de 53 de ani scaunul unui alt erou al luptei anti-apartheid şi laureat al premiului Nobel pentru pace Desmond Tutu.

Crescut în creştinism la fel ca aproximativ 80 la sută din compatrioţii săi de astăzi, Nelson Mandela a fost botezat într-o parohie metodistă ce aparţine bisericii Wesleyan Methodist şi a fost educat de misionari.

Acesta şi-a mărturisit întotdeauna credinţa în forţa pe care fiinţeie umane o pun în religia lor şi credea în rolul Bisericilor în reconcilierea naţională, însă a declarat el însuşi că "nu este în mod special religios sau înclinat către spiritualitate" ci foarte ataşat să nu facă din religie altceva decât "un aspect privat şi personal".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici