Armament destinat insurgenţilor sirieni, descoperit într-un depozit clandestin în Turcia

Autorităţile turce au descoperit mii de arme şi muniţie într-un depozit clandestin dintr-un sat situat în apropierea frontierei cu Siria, armamentul fiind destinat insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

351 afișări
Imaginea articolului Armament destinat insurgenţilor sirieni, descoperit într-un depozit clandestin în Turcia

Armament destinat insurgenţilor sirieni, descoperit într-un depozit clandestin în Turcia (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Armamentul - peste 5.000 de mitraliere, pistoale şi aproximativ 10.000 de cartuşe - a fost descoperit într-un depozit din satul turc Akcakale, situat la frontiera cu Siria.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, armele urmau să le fie furnizate insurgenţilor sirieni. Proprietarul depozitului, un bărbat de 35 de ani, a fost arestat.

Armamentul are, potrivit poliţiei, o valoare de piaţă estimată la trei milioane de lire turceşti (1,4 milioane de euro).

Turcia este un susţinător activ al rebeliunii împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.

Siria se confruntă de peste doi ani cu revolte reprimate violent şi confruntări armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului este, conform estimărilor Naţiunilor Unite, de peste 70.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici