Armata americană a dezvoltat un nou tip de elicopter dronă, dotat cu o cameră de luat vederi de 1,8 gigapixeli

Armata americană a dezvoltat un nou tip de elicopter fără pilot dotat cu o cameră de luat vederi color de 1,8 gigapixeli, o tehnologie care promite "o capacitate fără precedent de a monitoriza activitatea la sol".

342 afișări
Imaginea articolului Armata americană a dezvoltat un nou tip de elicopter dronă, dotat cu o cameră de luat vederi de 1,8 gigapixeli

Elicopter american fără pilot, echipat cu o cameră de luat vederi de 1,8 gigapixeli(Imagine: www.army.mil)

Potrivit unui comunicat al armatei, trei dintre aceste elicoptere vor fi mobilizate în Afganistan în mai sau iunie. Totodată, sistemul A160 Hummingbird permite decolarea verticală, ceea ce înseamnă că nu mai este necesar accesul pe o autostradă. Testele vor fi efectuate în Arizona la începutul anului, elicopterele urmând să beneficieze de sistemul Argus-IS, relatează BBC News Online.

Tehnologia se bazează pe o cameră de 1,8 gigapixeli, cel mai mare senzor video folosit în misiunile tactice. Aceasta oferă o rezoluţie de 900 de ori mai mare decât camerele instalate pe unele telefoane mobile. Sistemul poate furniza în timp real fragmente video la o rată de zece cadre pe secundă. Armata susţine că această rată este suficientă pentru a urmări persoane şi vehicule de la o altitudine de aproximativ şase kilometri şi pe o suprafaţă de 168 de kilometri pătraţi.

În plus, operatorii de la sol pot selecta până la 65 de "ferestre" de pilotaj care urmăresc ţinte separate. Vehiculele, persoanele sau alte obiecte pot fi urmărite chiar dacă se deplasează în direcţii diferite.

Echipamentul are ataşate noi antene pentru a optimiza performanţa aeronavei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici