Armata americană face economii

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, intenţionează să diminueze cu 20 la sută fondurile alocate Statului Major al armatei americane, ale Biroului şefului Pentagonului şi ale structurilor armatei americane.

131 afișări
Imaginea articolului Armata americană face economii

Armata americană face economii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul vizitei efectuate la baza aeronavală de la Jacksonville (Florida), Hagel a anunţat reducerea cu 20% a fondurilor structurilor militare americane.

Prin aceste reduceri, care vor fi aplicate în perioada 2015 - 2019, se vor economisi aproximativ 1,5 - 2 miliarde de dolari.

În 2010, secretarul Apărării de la acea vreme, Robert Gates, a decis blocarea timp de trei ani a efectivelor armatei americane.

În total, armata americană are aproape 1,4 milioane de militari activi şi aproximativ 700.000 de angajaţi civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici