Armata rusă se adună la Voronej

  • Un soldat ucrainean a fost omorat duminică de rebelii separatişti proruşi
  • Nato şi UE sunt alarmate de situaţia din estul Europei
  • Motivul armatei ruse la graniţa Ucrainei nu este confirmat
7611 afișări
Imaginea articolului Armata rusă se adună la Voronej

Armata rusă se adună la Voronej

Atacurile din estul Ucrainei, s-au intensificat în ultimele 24 de ore. Un soldat ucrainean a fost ucis şi altul grav rănit în urma unui incident armat provocat de separatiştii proruşi. Cetăţenii din zonă îşi pun destinele în mâinile preşedintelui Zelenski.
 
NINA - pensionară: „Trebuie să întrebaţi pe cineva de sus. Întrebaţi-l pe Zelenski la ce se gândeşte. El a spus: „Nu sunt un prost”. Dacă nu este un prost, atunci nu se va întâmpla nimic. Dacă este un prost, s-ar putea întâmpla orice.”
 
Forţele ucrainene şi separatiştii proruşi au luptat în estul Ucrainei la scurt timp după anexarea Crimeei de către Moscova în 2014. Rusia neagă afirmaţile de susţinere a rebelilor separatişti.
 
 
 

Ce spune Kremlinul despre un război cu Ucraina: „Nimeni nu acceptă această posibilitate”

 
Kremlinul a anunţat duminică că nu se angajează într-un război cu Ucraina, după ce în ultimele săptămâni, Rusia şi-a sporit prezenţa militară la graniţa cu teritoriile de est ale Ucrainei, transmite AFP, citat de AlephNews.

„Desigur, nimeni nu se angajează pe calea războiului şi nimeni nu acceptă posibilitatea unui astfel de război”, a spus Peskov într-un interviu acordat postului public de televiziune Rossia 1, ce va fi difuzat în cursul serii la Moscova şi din care au fost făcute publice extrase.

Peskov a insistat asupra faptului că Moscova nu este implicată în conflict, adăugând totuşi că nu vor „rămâne indiferenţi” faţă de soarta vorbitorilor de limbă rusă care trăiesc în regiunea devastată de conflict.

„Rusia depune toate eforturile pentru a ajuta la rezolvarea acestui conflict. Şi vom continua să facem acest lucru fără încetare″, a mai spus Peskov.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici