Armata şi poliţia cehă vor efectua exerciţii comune, în contextul crizei imigranţilor

Armata şi poliţia cehă vor efectua exerciţii comune pentru a testa pregătirea pentru eventuala sosire a unui val de imigranţi, au anunţat vineri autorităţile cehe, citate de Associated Press în pagina online.

110 afișări
Imaginea articolului Armata şi poliţia cehă vor efectua exerciţii comune, în contextul crizei imigranţilor

Armata şi poliţia cehă vor efectua exerciţii comune, în contextul crizei imigranţilor (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Exerciţiile se vor desfăşura de-a lungul frontierelor Cehiei şi vor include sute de membri ai personalului, precum şi avioane şi elicoptere.

Ministrul de Interne, Milan Cjovanec, a afirmat că scopul exerciţiului este să "testeze abilitatea forţelor de a coopera în situaţii de criză".

Anunţul de vineri a intervenit la trei zile după ce premierul Bohuslav Sobotka a informat că Guvernul său este pregătit să mobilizeze forţele armate pentru a proteja frontierele ţării de imigranţi.

Poliţia cehă deja şi-a consolidat prezenţa la graniţa dintre Cehia şi Austria, duminică, după decizia Germaniei de a impune controale la frontierele sale cu Austria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici