Armata siriană anunţă că a doborât un avion de vânătoare israelian. Informaţia este dezminţită de Forţele de Apărare din Israel (IDF)

Armata siriană a anunţat, citată de postul public de televiziune, că ar fi doborât marţi dimineaţă un avion de luptă israelian şi o dronă, însă Forţele de Apărare din Israel (IDF) au respins această afirmaţie, relatează The Times of Israel.

799 afișări
Imaginea articolului Armata siriană anunţă că a doborât un avion de vânătoare israelian. Informaţia este dezminţită de Forţele de Apărare din Israel (IDF)

Armata siriană anunţă că a doborât un avion de vânătoare israelian. Informaţia este dezminţită de Forţele de Apărare din Israel (IDF)

Armata siriană a anunţat că o aeronavă a fost doborâtă în timp ce zbura deasupra oraşului Quneitra, în apropiere de Înalţimile Golan, ocupate în mare parte de Israel, şi că o dronă a fost doborâtă în apropiere de Damasc.

“Forţele noastre aeriene au blocat atacul şi au doborât aeronava militară în provincia Quneitra şi o dronă la vest de Sa’sa”, în provincia Damasc, potrivit unui anunţ citat de agenţia Sana.

Forţele de Apărare Israeliene au confirmat că au fost atacate, dar au anunţat că aeronavele folosite pentru a ţinti poziţii siriene nu au fost doborâte.

“Două rachete sol-aer au fost lansate din Siria, după misiunea din timpul nopţii care viza poziţii de artilerie siriene", a anunţat IDF. "În niciun moment siguranţa aeronavelor IDF nu a fost pusă în pericol”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici