Armata Statelor Unite va tăia fondurile pentru Pakistan

Armata Statelor Unite doreşte să anuleze ajutorul de 300 de milioane de dolari pentru Pakistan, pe motiv că Administraţia de la Islamabad nu a reuşit să ia măsuri concrete împotriva grupurilor de militanţi islamişti, relatează BBC.

982 afișări
Imaginea articolului Armata Statelor Unite va tăia fondurile pentru Pakistan

Armata Statelor Unite va tăia fondurile pentru Pakistan

„Continuăm să presăm autorităţile din Pakistan să vizeze fără discriminare toate grupările teroriste”, a declarat sâmbătă Koné Faulkner, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Acesta a adăugat că banii ar trebui folosiţi în alte scopuri, din cauza „lipsei de acţiuni decisive a Pakistanului”.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Pakistanul în mai multe rânduri că înşeală încrederea Statelor Unite deşi primeşte miliarde de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că armata Statelor Unite doreşte să cheltuie bani pentru alte „priorităţi urgente”.

Planul armatei, anunţat iniţial în luna ianuarie, are nevoie de aprobarea Congresului Statelor Unite.

Departamentul de Stat american a criticat Pakistanul, un aliat cheie în zonă, că a eşuat să gestioneze problema grupărilor teroriste de pe teritoriul ţării, printre care gruparea Haqqani şi talibanii afgani.

Anunţul vine cu câteva zile înainte de vizita secretarului american de Stat Mike Pompeo în Pakistan, unde trebuie să se întâlnească cu prim-ministrul ţării, Imran Khan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici