FOTO  Armata ucraineană se mândreşte cu prima femeie care a devenit comandant al unei unităţi de artilerie

  • Ucraina nu discriminează pe criteriul de gen.
  • Femeile au aceleaşi oportunităţi de a se afirma în armată.
7018 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană se mândreşte cu prima femeie care a devenit comandant al unei unităţi de artilerie

FOTO wolfgang_schwan pentru anadoluimages

Liubov Plaksiuk este fotografiată pe epava unui vehicul militar rusesc pe care unitatea sa l-a distrus. Femeia a fost profesoară de Istorie, dar începutul războiului din 2014 i-a amintit de visul ei din copilărie - protejarea ţării, transmite agenţia de presă ucraineană. 
 
În 2016, Liubov s-a înrolat în armată şi a parcurs un drum lung prin practică şi învăţare constantă pentru a obţine succesul în carieră într-un domeniu rezervat de obicei bărbaţilor. Deşi este mamă, prezenţa ei e necesară pe front. Când ucrainenii au un obiectiv, nimic nu-i poate opri, declară Liubov, care îşi apără ţara împotriva invadatorilor ruşi.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici