Armata ucraineană: trupele încearcă să finalizeze încercuirea unităţilor ruseşti din Lyman

Armata ucraineană a anunţat că trupele sale încearcă să finalizeze încercuirea forţelor ruseşti în zona Lyman din Doneţk, scrie CNN.

1320 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană: trupele încearcă să finalizeze încercuirea unităţilor ruseşti din Lyman

"Trupele noastre încearcă să finalizeze încercuirea unui grup de trupe ruseşti în direcţia Lyman. Ruşii vor să plece de acolo. Noi îi lovim cu tot felul de arme", a declarat pentru CNN Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al grupării estice a forţelor ucrainene.

Lyman este situat la est de Sloviansk, care este ocupat de forţele ruseşti de mai multe luni. În ultimele două săptămâni, forţele ucrainene au avansat dinspre nord, sud şi vest, sporind treptat controlul asupra zonei.

"În special, aproape toate rutele prin care se aprovizionau cu arme, echipamente şi personal au fost luate sub controlul nostru", a declarat Cherevatyi. "Există multe videoclipuri în care este instalat steagul ucrainean. Numai după măsurile de stabilizare - verificarea prezenţei forţelor inamice, a minelor etc. - numai atunci putem confirma oficial" eliberarea lor, a mai spus el.

Cherevatyi a declarat că unităţile ruse din zonă - care totalizează aproximativ 5.000 de oameni, potrivit diferitelor estimări - includ ceea ce el a numit "militari mai profesionişti şi mai motivaţi", dar a adăugat că "generalii ucraineni, căliţi de opt ani de război, ofiţerii de stat major ucraineni, sunt mult mai pricepuţi în planificarea unor astfel de operaţiuni".

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici