Asasinarea premierului Boiko Borisov, ordonată de un cunoscut traficant bulgar

Un cunoscut traficant bulgar, un personaj-cheie al lumii interlope, a fost cel care a ordonat asasinarea premierului bulgar, Boiko Borisov, anunţă cotidianul bulgar Standard în ediţia de marţi, citat de site-ul Novinite.com.

36 afișări
Imaginea articolului Asasinarea premierului Boiko Borisov, ordonată de un cunoscut traficant bulgar

Asasinarea premierului Boiko Borisov, ordonată de un cunoscut traficant bulgar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ediţiei de luni a cotidianului 24 Ceasa, cu aproximativ zece zile în urmă, serviciile de spionaj au interceptat convorbiri telefonice şi întâlniri ale unor personalităţi-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, în schimbul sumei de 400.000 de euro. "Suma de 400.000 de euro este prea mică pentru viaţa mea", a declarat, ironic, Boiko Borisov, confirmând luni această informaţie despre un complot de asasinare care l-a vizat.

Standard citează un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii, care a declarat, sub protecţia anonimatului, că acest traficant a efectuat un singur apel telefonic, către o grupare care se ocupă cu asasinate plătite. Apelul a fost localizat pe teritoriul bulgar, iar cartela SIM a fost, ulterior, aruncată. Pe lângă contrabandă, acest bărbat care l-ar fi ameninţat pe Borisov este implicat în escrocherie, prostituţie şi trafic cu droguri.

Însă serviciile secrete bulgare neagă că această persoană ar fi un om de afaceri controversat şi fost angajat al Agenţiei Naţionale pentru Securitatea Statului (DANS), Aleksei Petrov, care a fost arestat în februarie, împotriva sa fiind formulate o serie de acuzaţii similare, şi care a fost, recent, plasat sub arest la domiciliu.

Publicaţia 24 Ceasa scrie marţi că, în pofida unor presupuse comploturi anterioare contra lui Borisov, datând din perioada în care acesta era director al unei agenţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, acest complot reprezintă prima "ameninţare serioasă", implicând interceptarea a cel puţin doi participanţi, dintre care unul era "o cunoştinţă mai veche" a poliţiei.

Experţi în informaţii secrete sunt, însă, de părere că ordinul de asasinare a premierului bulgar ar putea veni din partea unei "surse total diferite" şi că apelurile telefonice interceptate ar fi putut constitui o încercare de "distragere a atenţiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici