Ashraf Ghani a câştigat scrutinul prezidenţial din Afganistan - rezultate definitive

Profesorul universitar şi economistul Ashraf Ghani a câştigat scrutinul prezidenţial din Afganistan, conform rezultatelor definitive anunţate de Comisia electorală, relatează AFP.

195 afișări
Imaginea articolului Ashraf Ghani a câştigat scrutinul prezidenţial din Afganistan - rezultate definitive

Ashraf Ghani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Scrutinul a fost contestat timp de trei luni de principalul adversar al lui Ghani, Abdullah Abdullah.

Însă Ashraf Ghani şi Abdullah Abdullah au semnat duminică un acord în vederea formării unei administraţii de uniune naţională, în cursul unei ceremonii desfăşurate la Kabul.

În virtutea acordului, Ashraf Ghani devine preşedinte, punându-se astfel capăt unei ample crize politice, izbucnite în urma turului al doilea al scrutinului prezidenţial, desfăşurat pe 14 iunie, pe fondul fraudelor electorale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici