Ashraf Ghani îl devansează pe Abdullah Abdullah în scrutinul prezidenţial afgan

Ashraf Ghani se clasează pe primul loc în al doilea tur al scrutinului din Afganistan, cu 56,4 la sută din voturi, faţă de 43,5 la sută pentru Abdullah Abdullah, conform rezultatelor preliminare anunţate luni de Comisia electorală independentă.

50 afișări
Imaginea articolului Ashraf Ghani îl devansează pe Abdullah Abdullah în scrutinul prezidenţial afgan

Ashraf Ghani îl devansează pe Abdullah Abdullah în scrutinul prezidenţial afgan (Imagine: Shutterstock)

Peste opt milioane de voturi au fost înregistrate în turul doi al scrutinului prezidenţial afgan, desfăşurat pe 14 iunie.

În primul tur au votat circa şase milioane de alegători, a declarat preşedintele Comisiei electorale, Ahmad Yusuf Nuristani.

"Cifrele anunţate nu sunt definitive", a avertizat Nuristani.

"Comisia electorală admite că, în pofida eforturilor depuse, au existat erori tehnice şi lacune în procesul electoral. Nu putem nega existenţa fraudelor", a admis Nuristani.

În primul tur de scrutin, desfăşurat pe 5 aprilie, Abdullah Abdullah s-a clasat pe primul loc, cu 45 la sută din voturi, în timp ce Ghani obţinuse 31,6 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici