Atac al lui Hollande: Marea Britanie tratează Europa ca un restaurant cu autoservire

Preşedintele ales al Franţei, socialistul Francois Hollande, a lansat un atac la adresa premierului conservator britanic, David Cameron, afirmând că Marea Britanie tratează Europa ca un "restaurant cu autoservire", relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

1715 afișări
Imaginea articolului Atac al lui Hollande: Marea Britanie tratează Europa ca un restaurant cu autoservire

Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de site-ul de ştiri Slate cum intenţionează să trateze cu Cameron, având în vedere că premierul britanic l-a umilit în timpul unei vizite la Londra anul acesta, Hollande a declarat că se va întâlni cu el "rapid", scrie Daily Mail.

Dar noul lider francez, care se descrie ca un "inamic al finanţelor", a precizat că îşi va exprima clar antipatia faţă de cartierul financiar City din Londra. Hollande a criticat "obsesia" Marii Britanii de a proteja City de legislaţia Bruxelles-ului.

El a sugerat că Marea Britanie este "indiferentă faţă de soarta zonei euro" şi este "atentă doar la interesele City". "Europa nu este o casă de bani şi cu atât mai puţin un restaurant cu autoservire", a subliniat Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici