ATAC ARMAT în Istanbul, la un birou electoral al unui partid naţionalist: O persoană a murit, şapte au fost rănite

O persoană a fost ucisă, iar alte şapte au fost rănite duminică seara într-un cartier popular din Istanbul, într-un atac armat comis la un birou electoral al unui partid naţionalist, odată cu apropierea unui scrutin municipal, a anunţat presa.

117 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT în Istanbul, la un birou electoral al unui partid naţionalist: O persoană a murit, şapte au fost rănite

ATAC ARMAT în Istanbul, la un birou electoral al unui partid naţionalist: O persoană a murit, şapte au fost rănite (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un reprezentant pentru presă al partidului Acţiunea Naţională (MHP), a treia forţă politică în Parlamentul turc, a fost ucis în atac, în districtul Esenyurt, la scurt timp după inaugurarea unui birou destinat promovării acestei formaţiuni în vederea alegerilor din martie, precizează agenţia Dogan.

Alţi şapte activişti din cadrul partidului au fost răniţi, iar poliţia a arestat şase suapecţi în legătură cu atacul.

Un lider MHP, Celal Adan, a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, rebeli kurzi), ai cărui membri ar fi manifestat, înainte de inaugurarea biroului, în acest cartier în care se află o importantă comunitate kurdă.

Turcia se confruntă cu o gravă criză politică, provocată de o anchetă de corupţie care a afectat regimul islamo-conservator aflat la putere din 2002.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici