ATAC ARMAT, în SUA: Autorităţile caută trei suspecţi care au împuşcat mortal un ofiţer de poliţie, în Illinois - VIDEO

Autorităţile americane caută trei suspecţi înarmaţi şi periculoşi care au împuşcat mortal, marţi, un ofiţer de poliţie la Fox Lake, în statul Illinois, relatează Fox News.

495 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT, în SUA: Autorităţile caută trei suspecţi care au împuşcat mortal un ofiţer de poliţie, în Illinois - VIDEO

ATAC ARMAT, în SUA: Autorităţile caută trei suspecţi care au împuşcat mortal un ofiţer de poliţie, în Illinois

Ofiţerul ucis a fost identificat drept locotenentul Joseph Gliniewicz, care lucra de 30 de ani în cadrul poliţiei.

Localitatea Fox Lake era survolată de elicoptere şi toate autorităţile din zonă, inclusiv o echipă a forţelor speciale SWAT, unităţi cu câini şi agenţi de la FBI şi ATF, îi căutau pe cei trei suspecţi.

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a instituit restricţii de zbor temporare în zonă, la cererea departamentului de poliţie din Fox Lake.

Locotenentul Gliniewicz a transmis prin staţia radio, marţi dimineaţă, că urmăreşte trei bărbaţi, dar după puţin timp comunicaţiile cu el s-au întrerupt, a declarat detectivul Chris Covelli.

"În scurt timp au sosit întăriri şi l-au găsit rănit, fiind împuşcat", a precizat Covelli. Ulterior, "ofiţerul a murit din cauza rănilor suferite", a adăugat el.

Raymond Rose, un şerif adjunct, a declarat pentru Chicago Tribune că ofiţerului i-au fost luate arma şi alte echipamente.

Fox Lake este o staţiune turistică populară, înconjurată de numeroase lacuri, situată la aproximativ 83 de kilometri nord-vest de Chicago.

Incidentul de marţi intervine în contextul creşterii numărului de ofiţeri împuşcaţi în Statele Unite. Vineri, un şerif adjunct din Texas a fost împuşcat mortal la o benzinărie din Texas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici