Atac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui tribunal

Un procuror din Texas, în sudul Statelor Unite, a fost ucis într-un atac armat, joi, în timp ce se ducea la birou, unde ancheta, scrie presa, asupra grupului adepţilor supremaţiei albilor cunoscut sub numele de "Frăţia Ariană".

348 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui tribunal

Atac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui tribunal (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Mark Hasse, în vârstă de 57 de ani, un procuror în comitatul Kaufman, în nordul statului Texas, a fost ţinta unui atac armat, comis la ora locală 8.30 (16.30, ora României), în parcarea angajaţilor tribunalului, în timp ce ieşea din maşină, a declarat pentru AFP Pat Laney, o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Ea a precizat că suspectul, neidentificat, a fugit cu ajutorul altei maşini, marca Ford Taurus, împreună cu un complice.

La Kaufman, un oraş de aproximativ 70.000 de locuitori, tribunalul a fost închis în urma incidentului, iar profesorii şi elevii au fost consemnaţi în şcoli.

Potrivit publicaţiei Dallas Morning News, care citează surse apropiate procurorului, Mark Hasse avea, între dosarele de care se ocupa, anchete asupra anumitor membri ai Frăţiei Ariene (Aryan Brotherhood). Dar ziarul subliniază asupra faptului că procurorii se ocupă, fiecare în parte, de aproximativ 400 de dosare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici