Atac armat în Thailanda: Cel puţin 15 persoane au murit/ Poliţia susţine că este „unul dintre cele mai cumplite atacuri din perioada recentă”

Cel puţin 15 persoane au murit în provincia Yala din sudul Thailandei, având o populaţie majoritar musulmană, după ce mai mulţi suspecţi insurgenţi au atacat miercuri un punct de control local, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1334 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Thailanda: Cel puţin 15 persoane au murit/ Poliţia susţine că este „unul dintre cele mai cumplite atacuri din perioada recentă”

Cel puţin 15 persoane au murit în urma unui atac armat în Thailanda

Suspecţii, presupuşi a fi separatişti insurgenţi, au omorât un ofiţer de poliţie, mai mulţi voluntari pentru apărare şi oficiali de securitate din rândul celor 15 victime, în atacul efectuat miercuri. Urmăriţi de forţele de ordine marţi noaptea, aceştia au folosit explozibil şi au aruncat cuie pe străzi pentru a nu fi prinşi şi reţinuţi.

„Este, cel mai probabil, munca insurgenţilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Pramote Prom-in. „Este unul dintre cele mai mari atacuri din perioada recentă”, a apreciat acesta.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea atacului.

Taguri:
thailanda,
atac,
decese

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici