Atac armat într-un cartier turistic din Istanbul, soldat cu doi răniţi - VIDEO

Un bărbat a deschis focul, miercuri, într-un cartier turistic din Istanbul, rănind două persoane, informează presa. Incidentul s-a produs în cartierul Sultanahmet, iar televiziunile au prezentat imagini cu o ambulanţă care sosea în zona Palatului Topkapî.

636 afișări
Imaginea articolului Atac armat într-un cartier turistic din Istanbul, soldat cu doi răniţi - VIDEO

Atac armat într-un cartier turistic din Istanbul, soldat cu doi răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei Anatolia, un soldat şi un gardian din cadrul unei companii private de securitate au fost răniţi.

Posturile de televiziune au anunţat ulterior că atacatorul a fost ucis într-o operaţiune a poliţiei, transmite AFP.

Acesta a ameninţat doi soldaţi din faţa Palatului Topkapî şi i-a constrâns să-i predea armele lor, a declarat presei comandantul poliţiei din Istanbul, Huseyin Capkin, citat de postul de televiziune NTV.

Bărbatul a reuşit să intre în jurul orei 10.00 (10.00, ora României) în Palatul Topkapî, un important obiectiv turistic din partea asiatică a metropolei, unde a rănit două persoane, înainte de a fi ucis în urma unui lung schimb de focuri cu forţele de securitate, sosite în număr mare la locul incidentului, potrivit acestei surse.

Atacatorul a strigat "Allah Akbar" (Allah este mare), potrivit unor martori citaţi de postul de televiziune de ştiri NTV, care a difuzat o fotografie a agresorului, puternic înarmat, cu o centură de cartuşe şi două puşti.

Iniţial, bărbatul s-ar fi declarat dispus să se predea, dar apoi a deschis focul în direcţia poliţiştilor, a precizat NTV.

Autorul atacului era cetăţean libian, potrivit ministrului turc de Interne, Idris Naim Sahin, citat de agenţia Anatolia.

Bărbatul, născut în 1975, a intrat în Turcia duminică, a adăugat ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici