Atac armat într-un centru comercial din SUA

Două persoane au fost împuşcate, marţi, de un bărbat care a generat panică într-un centru comercial de la periferia Portland, în Oregon (nord-vestul Statelor Unite), înainte de a fi "neutralizat", au anunţat poliţia şi presa.

244 afișări
Imaginea articolului Atac armat într-un centru comercial din SUA

Atac armat într-un centru comercial din SUA (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Agresorul, care purta o cască de hochei a "decedat", potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei comitatului Clackamas, situat în sudul Portland.

Aceeaşi sursă anunţase anterior că agresorul a fost "neutralizat", fără a preciza totuşi dacă acesta a fost ucis de poliţie sau dacă s-a sinucis.

Cel puţin o persoană a fost rănită, a anunţat el.

Bărbatul, care purta o cască de hochei şi o vestă antiglonţ, a mers în cursul după-amiezii în acest centru comercial şi a început să strige "Eu sunt trăgătorul", au povestit mai mulţi matori oculari pentru postul local de televiziune KGW.

Un martor ocular, citat de cotidianul The Oregonian, a explicat că a auzit aproximativ 60 de focuri de armă. Televiziunile locale prezentau zeci de vehicule staţionate în parcarea centrului comercial.

Circa 100 de poliţişti au fost mobilizaţi la faţa locului şi au evacuat sute de persoane.

"Continuăm să prospectăm minuţios zona pentru a găsi eventuali răniţi. Am evacuat deja sute de persoane şi probabil că au mai rămas puţine în interiorul galeriei comerciale", a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Un martor ocular intervievat de televiziunea KATU a povestit că a văzut "persoane ţipând de frică şi alergând în toate sensurile, strigând că are loc un atac".

"Tirurile nu se mai opreau, ca într-un masacru. Este lucrul cel mai înspăimântător pe care l-am văzut vreodată", a povestit un alt martor, Kira Rowland, care îşi făcea cumpărăturile împreună cu bebeluşul ei de şase luni.

"Eram complet panicată. Am alergat ca nişte nebuni. Toată lumea ţipa", a mărturisit ea pentru acest post de televiziune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici