ATAC ARMAT la Palatul de Justiţie din Milano. Trei persoane, printre care un judecător, au fost ucise

Trei persoane, printre care un judecător, au fost ucise într-un atac armat comis joi, în Palatul de Justiţie din Milano, de un bărbat care era inculpat pentru bancrută frauduloasă. Bilanţul atacului armat este de patru morţi, printre victime figurând o persoană care a făcut stop cardiac, informează publicaţia La Stampa. Autorul atacului armat a fost prins de carabinieri într-o localitate din apropiere, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

2361 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la Palatul de Justiţie din Milano. Trei persoane, printre care un judecător, au fost ucise

ATAC ARMAT la Palatul de Justiţie din Milano (Imagine: Twitter)

Claudio Giardiello, inculpat pentru bancrută frauduloasă, a intrat joi în Palatul de Justiţie din Milano şi a tras mai multe focuri de armă asupra unor persoane, la etajul al treilea al imobilului.

Trei persoane au fost ucise şi alte două rănite. Fernando Ciampi, un judecător care se ocupă de cazuri de faliment, a fost împuşcat mortal în biroul său, situat la etajul al doilea. Cea de-a doua persoană ucisă este avocatul Lorenzo Alberto Claris Appiani.

Identitatea celei de-a patra victime nu se cunoaşte, dar, potrivit presei italiene, este vorba de un bărbat care a decedat pe scările clădirii, făcând stop cardiac.

 

Giardiello, bine înarmat, ar fi intrat în Palatul de Justiţie însoţit de un avocat, astfel că a reuşit să evite controlul cu detectoarele de metale.

În urma atacului, Palatul de Justiţie a fost evacuat, iar poliţiştii l-au căutat pe atacator, care iniţial se afla în clădire. El a reuşit ulterior să fugă cu o motocicletă, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a confirmat că autorul atacului armat a fost prins de carabinieri la Vimercate, o localitate situată în apropiere de Milano.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici