Atac cibernetic la Ministerul francez de finanţe. Hackerii au vizat informaţii despre G20

Circa 150 de computere ale ministerului francez al Finanţelor au fost atacate cibernetic în decembrie, fiind vizate informaţii legate de preşedinţia franceză a G20, a declarat luni pentru Reuters o sursă apropiată ministrului de resort.

21 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic la Ministerul francez de finanţe. Hackerii au vizat informaţii despre G20

Atac cibernetic la Ministerul francez de finanţe. Hackerii au vizat informaţii despre G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursa a adăugat că serviciile de securitate au luat imediat măsuri pentru combaterea atacului, care a avut loc la scurt timp după ce Franţa a preluat preşedinţia rotativă a grupului celor mai puternice 20 de economii dezvoltate şi emergente ale lumii.

"A fost detectat spre sfârşitul anului trecut, în decembrie. Mai multe computere din Ministerul Finanţelor, în special cele care lucrau pentru G20 - circa 150 de unităţi - au fost atacate", a afirmat sursa citată.

Totuşi, sursa nu a confirmat o informaţie apărută pe siteul francez Paris Match, cum că o parte din informaţiile obţinute în timpul atacurilor ar fi fost redirecţionate către China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici