Atac terorist la Manchester. Mărturia cutremurătoare a unui om al străzii: O femeie mi-a murit în braţe. O fetiţă a rămas brusc fără picioare. Nu mă mai pot opri din plâns

Un om al străzii povesteşte momentele de groază la care a fost martor în urma tragediei de pe Manchester Arena, de la finalul concertului artistei americane Ariana Grande. Cerşea în foaierul unde a fost declanşată explozia. Apoi a început haosul.

11017 afișări
Imaginea articolului Atac terorist la Manchester. Mărturia cutremurătoare a unui om al străzii: O femeie mi-a murit în braţe. O fetiţă a rămas brusc fără picioare. Nu mă mai pot opri din plâns

ATAC TERORIST la Manchester. Mărturia cutremurătoare a unui om al străzii: O femeie mi-a murit în braţe. O fetiţă a rămas brusc fără picioare. Nu mă mai pot opri din plâns

Chris Parker, 33 ani, mărturiseşte că obişnuieşte să cerşească în foaierul din Manchester Arena, mai ales la finalul concertelor, când oamenii îşi fac drum spre ieşire prin holul respectiv. Se afla în foaier la momentul exploziei, când a fost pus la pământ de forţa acesteia. Când s-a dezmeticit a alergat înăuntru pentru a ajuta victimele, notează The Independent.

"Toată lumea era fericită. Toţi se îndreptau spre uşile de sticlă, când am auzit o bubuitură, apoi am văzut o lumină puternică şi fumul a început să cuprindă locul. S-au auzit apoi doar ţipetele", povesteşte el. 

"M-am trezit la pământ, apoi m-am ridicat şi am început să ajut oamenii care strigau după ajutor", spune Parker. 

"Erau oameni întinşi peste tot. Am văzut o fetiţă. Nu mai avea picioare. Am învelit-o într-un tricou şi am întrebat-o  'Unde sunt părinţii tăi? Mi-a răspuns: Tata este la serviciu, mama este aici", îşi aminteşte acesta.

Apoi, Parker a văzut o femeie rănită grav la picioare şi la cap: "A murit în braţele mele. Avea în jur de 60 de ani şi mi-a spus că se afla cu familia acolo. Nu m-am mai oprit din plâns".

Cel mai şocant este că a fost un concert al copiilor, spune Chris Parker. 

"Erau pene şi şuruburi peste tot. Oamenii aveau găuri în spate. Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud şi peste miros. Miroasea a carne arsă", încheie Parker.

22  de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 sunt rănite din cauza exploziei ce a avut loc la finalul show-ului Arianei Grande, de pe Manchester Arena. Majoritatea celor prezenţi pe arenă erau copii şi adolescenţi.

"Sângele, urletele, părţi din trupurile oamenilor, toate acestea nu-mi vor mai ieşi vreodată din minte". Martorii povestesc scenele de groază de după atacul sinucigaş de la Manchester Arena

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici