Atacaţi de separatişti, grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist

Atacaţi cu grenade de separatişti, grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist, guvernatorul autoproclamat al regiunii Lugansk (estul Ucrainei), pe care tocmai îl arestaseră.

512 afișări
Imaginea articolului Atacaţi de separatişti, grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist

Atacaţi de separatişti, grănicerii ucraineni au fost nevoiţi să îl elibereze pe un lider separatist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valeri Bolotov a fost arestat sâmbătă dimineaţa la un post de control în timp ce tocmai trecuse frontiera cu Rusia. El a făcut obiectul unui mandat de arestare emis de serviciile de securitate ucrainene (SBU), a declarat serviciul de pază a frontierei ucrainene într-un comunicat.

La scurt timp după aceea, "200 de persoane înarmate au încercuit postul de control şi au cerut eliberarea lui Bolotov", potrivit aceleiaşi surse. După o oră de negocieri, atacatorii au "lansat un asalt trăgând şi aruncând grenade", potrivit pazei de frontieră.

"Ei au reuşit să îl smulgă din mâinile" grănicerilor, conchide serviciul.

Separatiştii au confirmat pentru AFP eliberarea lui Valeri Bolotov. "Grănicerii voiau să îl reţină, dar armata noastră l-a eliberat. El este cu noi", a declarat purtătorul de cuvânt al "Republicii populare Lugansk", Vasil Nikitin.

"Am reuşit să îl eliberăm pe Bolotov după un schimb de focuri care a durat 15 minute", a declarat Volodimir Gromov, responsabil de "armata din sud-est", în cursul unei conferinţe de presă la Lugansk, citat de agenţia Interfax Ucraina.

Potrivit lui, atacatorii au fost în număr de 150, faţă de 80 de grăniceri.

Insurgenţii proruşi înarmaţi au decretat "suveranitatea" regiunilor Doneţk şi Lugansk după referendumurile din 11 mai, considerate ilegale de Kiev şi occidentali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici