ATACUL din Londra: Unul dintre suspecţi, inculpat oficial

Unul dintre cei doi presupuşi autori ai uciderii unui militar britanic, săptămâna trecută, la Londra a fost inculpat oficial şi va compărea în justiţie joi dimineaţa, a anunţat miercuri seara poliţia.

354 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Londra: Unul dintre suspecţi, inculpat oficial

Michael Adebowale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Agenţi ai serviciului de contraterorism al poliţiei l-au inculpat pe Michael Adebowale, în vârstă de 22 de ani, pentru uciderea lui Lee Rigby, în vârstă de 25 de ani, comisă miercuri, 22 mai", a declarat poliţia într-un comunicat.

"El a fost, de asemenea, inculpat pentru deţinerea unei arme de foc", adaugă comunicatul care precizează că tânărul va compărea joi dimineaţa în faţa unui tribunal.

Michael Adebowale a părăsit spitalul marţi şi a fost plasat imediat în arest preventiv şi interogat într-un comisariat londonez.

Cel de-al doilea suspect, Michael Adebolajo, în vârstă de 28 de ani, este în continuare internat într-un spital din Londra, potrivit poliţiei.

Soldatul Lee Rigby a fost lovit cu o maşină, apoi atacat cu o armă albă de doi bărbaţi, miercuri, pe o stradă din sud-estul Londrei.

Cei doi principali suspecţi, Michael Adebowale şi Michael Adebolajo, au făcut declaraţii inspirate din islamismul radical după comiterea faptelor şi au rămas în proximitate până la sosirea poliţiei, care i-a rănit în momentul arestării.

Într-o înregistrate video realizată de un trecător la faţa locului, Michael Adebolajo, care s-a convertit la islam la ieşirea din adolescenţă, apare cu mâinile pline de sânge, ţinând în mână un satâr şi un cuţit de bucătărie. El afirmă că l-a ucis pe militar deoarece "musulmanii sunt ucişi zilnic de soldaţi britanici".

Pe această înregistrate apare şi presupusul său complice, Michael Adebowale, înarmat cu un cuţit şi un pistol, în apropierea corpului neînsufleţit al victimei, care zace în mijlocul străzii.

Autopsia soldatului a stablit că acest a murit în urma "tăieturilor multiple", a anunţat Scotland Yard miercuri seara.

Poliţia a relansat, miercuri, un apel către martorii oculari. Aceasta caută în special martori ai atacului şi informaţii despre maşina albastră Opel Tigra care l-a lovit pe millitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici