Atacuri cu rachete şi artilerie în Harkov şi Luhansk.Oameni evacuaţi din Lysychansk şi Severodonetsk

Cinci persoane au murit şi 13 au fost rănite în timpul atacurilor cu rachete împotriva Harkovului, iar în regiunea învecinată Luhansk, Serhii Haidai, şeful administraţiei militare, a declarat că au fost oameni evacuaţi din oraşele Lysychansk şi Severodonetsk.

516 afișări
Imaginea articolului Atacuri cu rachete şi artilerie în Harkov şi Luhansk.Oameni evacuaţi din Lysychansk şi Severodonetsk

Atacuri cu rachete şi artilerie în Harkov şi Luhansk.Oameni evacuaţi din Lysychansk şi Severodonetsk

Oficialii ucraineni au raportat mai multe victime civile duminică, pe fondul atacurilor cu rachete şi artilerie în regiunile Harkov şi Luhansk, potrivit CNN.

Anton Gherşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a declarat că cinci persoane au murit şi 13 au fost rănite în timpul atacurilor cu rachete împotriva Harkovului.

Gerashchenko a scris pe contul său de Telegram: „Centrul oraşului a fost bombardat în jurul orelor 13.30 şi 14.00. Ocupanţii au tras asupra oraşului de la mai multe lansatoare de rachete. Au fost avariate clădiri rezidenţiale şi administrative. Există incendii în diferite locaţii din centrul oraşului”.

În regiunea învecinată Luhansk, Serhii Haidai, şeful administraţiei militare, a declarat că au fost evacuaţi oameni din oraşele Lysychansk şi Severodonetsk.

„A fost imposibil să se ajungă la un acord cu ocupanţii privind încetarea focului pe rutele de evacuare astăzi”, a declarat el.

Haidai a precizat că, în aceeaşi zonă, oraşul Zolote a fost ţinta unor focuri de armă, iar două persoane au fost ucise.

„Nu există nimic în jur, cu excepţia caselor”, a precizat el. „Ruşii au lovit în mod deliberat civilii”, a mai spus.

Lyudmila Denisova, comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, a declarat că în Lysychansk au fost vizate dube de pâine. Şi oraşul Novodruzhsk din aceeaşi zonă a fost, de asemenea, lovit de bombardamente. O casă a fost distrusă, a spus ea

Denisova a declarat că, în total, până duminică la prânz, 16 clădiri rezidenţiale din regiunea Luhansk au fost distruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici