Atacuri multiple în sudul Israelului, soldate cu morţi şi zeci de răniţi

O serie de atacuri comise joi în sudul Israelului, asupra unor autobuze care se îndreptau spre Eilat şi a forţelor armate israeliene, s-au soldat cu mai mulţi morţi şi zeci de răniţi, potrivit presei israeliene.

516 afișări

Primul atac armat a vizat un autobuz Egged, care se îndrepta dinspre Beersheva către Eilat, şi s-a soldat cu rănirea a circa zece persoane, dintre care unele se află în stare gravă. Atacul a fost comis de persoane înarmate aflate la bordul unei maşini, iar printre victime se află şi militari israelieni, care călătoreau la bordul autobuzului vizat de atac, potrivit cotidianului Jerusalem Post.

La scurt timp după atac, forţele israeliene s-au angajat într-un schimb de focuri cu un grup de persoane înarmate, potrivit Haaretz.

După numai câteva minute, mai multe dispozitive explozive au fost detonate la trecerea unei patrule a armatei israeliene, aflate în apropierea graniţei cu Egiptul, şi presa a publicat şi informaţii privind tiruri de mortier lansate din partea egipteană a graniţei.

Ulterior, autorii atacurilor au lansat o rachetă antitanc în direcţia unui alt vehicul, provocând rănirea mai multor pasageri.

Echipele de intervenţie au precizat că teroriştii au atacat un autobuz şi un vehicul privat la circa 20 de kilometri nord de locul producerii primului incident, iar cel puţin cinci persoane au fost rănite mortal.

"Pare să fie un atac coordonat", a declarat un ofiţer de rang înalt israelian. Forţele armate bănuiesc că autorii atacului s-au infiltrat în Israel venind din Egipt, unde ajunseseră probabil din Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici