Atacurile de la Bombay, soldate cu 195 de morţi şi 295 de răniţi

Atacurile de la Bombay, declanşate miercuri seara, s-au soldat cu moartea a 195 de persoane şi rănirea altor 295, a anunţat, sâmbătă, biroul local pentru gestionarea catastrofelor.

48 afișări
Imaginea articolului Atacurile de la Bombay, soldate cu 195 de morţi şi 295 de răniţi

Atacurile de la Bombay, soldate cu 195 de morţi şi 295 de răniţi

Comandantul poliţiei din Bombay anunţase, sâmbătă dimineaţa, încheierea operaţiunilor împotriva teroriştilor, precizând că toţi agresorii aflaţi în hotelul Taj Mahal au fost ucişi.

"Toate operaţiunile s-au încheiat. Toţi teroriştii au fost ucişi", a declarat Hassan Gafoor, la aproape 60 de ore de la declanşarea atacurilor coordonate asupra mai multor obiective din capitala economică a Indiei.

Poliţia a anunţat că sâmbătă au fost ucişi ultimii trei terorişti aflaţi în hotelul Taj Mahal. "Am spus că mai aveam trei terorişti (...), iar acum avem trei cadavre", a afirmat J.K. Dutt, comandantul Gărzii Naţionale indiene.

El a avertizat că este posibil ca, pe măsură ce comandourile continuă operaţiunile de verificare, în hotel să mai fie auzite explozii de mică amploare.

Taj Mahal, complex hotelier prestigios şi istoric, rămăsese vineri seara singura clădire unde se mai aflau terorişti. Trupele de elită ale forţelor indiene au intervenit vineri seara într-un complex rezidenţial care adăpostea şi un centru religios evreiesc, unde au găsit cinci victime, printre care se aflau şi un rabin şi soţia acestuia, de naţionalitate americană. Tot vineri seara, poliţia a anunţat şi încheierea operaţiunilor la hotelul Oberoi/Trident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici