ATENTAT la un consulat german din Afganistan: Cel puţin patru morţi şi peste o sută de răniţi

Consulatul german din oraşul Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului,a fost vizat joi seara de un atac terorist cu vehicul-capcană,revendicat de talibani,care a cauzat decesul a cel puţin patru persoane şi rănirea altor aproximativ 115, au anunţat autorităţile afgane, potrivit The Associated Press.

1128 afișări
Imaginea articolului ATENTAT la un consulat german din Afganistan: Cel puţin patru morţi şi peste o sută de răniţi

ATENTAT la un consulat german din Afganistan: Cel puţin patru morţi şi peste o sută de răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Un vehicul-capcană a explodat în faţa intrării consulatului Germaniei de la Mazar-i-Sharif, provocând distrugerea porţii şi a unei părţi din zidul clădirii, a anunţat Abdul Raziq Qaderi, şeful forţelor de securitate din provincia Balkh.

"Poliţia a închis zona şi forţele noastre sunt în interiorul complexului," a mai afirmat oficialul.

Patru morţi, doi civili şi două cadavre neidentificate, au fost aduse la spitalul Balkh, iar aproximativ 115 persoane au fost rănite, a declarat doctorul Noor Mohamed Faiz.

Talibanii au transmis un comunicat prin care revendică atacul de la consulat.

Ministerul German de Externe a comunicat că a avut loc un "atac armat" la consulat, fără a specifica natura atacului şi numărul victimelor.

Un purtător de cuvânt al NATO a declarat că detonarea vehicului-capcană a provocat "pagube majore" clădirii, iar mai mulţi militanţi au atacat complexul după explozie, scrie agenţia de ştiri Reuters. Autorităţile investighează dacă un al doilea vehicul-capcană a fost folosit în atac.

Un oficial din partea Ministerului german de Externe a anunţat ulterior că atacul a fost respins de personalul de securitate afgan şi german, cât şi de forţele speciale NATO.

"Toţi angajaţii germani ai Consulatului General sunt în siguranţă şi nevătămaţi," a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin, care a precizat că nu are informaţii în legătură cu numărul civililor şi militarilor afgani care au decedat sau au fost răniţi în urma atacului.

O celulă de criză a fost convocată la Berlin, iar ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier este informat în permanenţă în legătură cu situaţia, a adăugat oficialul german.

Circa 850 de soldaţi germani sunt staţionaţi la într-o bază militară aflată la câţiva kilometri de consulat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici