ATENTATELE din Paris: Jihadistul Abdelhamid Abaaoud a fost văzut în metrou în seara atacurilor

Abdelhamid Abaaoud, ucis miercuri la Saint-Denis, a fost surprins de camere de supraveghere video în timp ce intra în metroul parizian, în seara atacurilor sângeroase, în urmă cu o săptămână, afirmă vineri o sursă judiciară, relatează Reuters în pagina electronică.

2009 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris: Jihadistul Abdelhamid Abaaoud a fost văzut în metrou în seara atacurilor

ATENTATELE din Paris: Jihadistul Abdelhamid Abaaoud a fost văzut în metrou în seara atacurilor

Presupusul organizator al acestor atacuri a intrat în staţia Croix de Chavaux, la Montreuil (Seine-Saint-Denis), în apropiere de locul unde a fost găsit duminică un vehicul folosit de către unii atacatori.

Potrivit acestor înregistrări video, el a fost văzut la ora locală 22.14 (23.14, ora României), adică la mai puţin de o oră de la începutul atacurilor armate la Paris, afirmă această sursă, confirmând o informaţie BFMTV.

Automobilul descoperit la Montreuil, marca Seat, negru, a fost folosit, potrivit anchetatorilor, de către o echipă de trei bărbaţi care a deschis focul asupra unor terase ale unor baruri şi restaurante în arondismentele al X-lea şi al XI-lea.

Poliţia apreciază că fraţii Abdeslam, respectiv Brahim - care a murit vineri - şi Salah - căutat în continuare - au făcut parte din acest comando şi încearcă să identifice un al treilea bărbat.

După atacuri, ancheta s-a orientat către Abdelhamid Abaaoud, un belgian de origine marocană, în vârstă de 28 de ani, care a ajuns în Siria, ucis miercuri într-un asalt violent al poliţiei asupra unui apartament de la Saint-Denis în care se refugiase.

Atacurile coordonate de vinerea trecută, asupra unor terase, sălii de spectacol Bataclan şi în apropiere de Stade de France s-au soldat cu 129 de morţi şi câteva sute de răniţi potrivit ultimului bilanţ oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici