Atentatul dejucat din Franţa: Un al doilea suspect reţinut în Bruxelles

Procurorii belgieni au inculpat un al doilea suspect reţinut în Bruxelles în cadrul anchetei privind atentatul de amploare dejucat joi în Franţa, a anunţat, duminică, procurorul federal, potrivit publicaţiei Le Figaro.

1744 afișări
Imaginea articolului Atentatul dejucat din Franţa: Un al doilea suspect reţinut în Bruxelles

Atentatul dejucat din Franţa: Un al doilea suspect reţinut în Bruxelles

Abderamane A. a fost arestat vineri în cadrul operaţiunilor poliţiei belgiene. Sâmbătă, autorităţile belgiene au decis ca bărbatul să rămână în arest pentru încă 24 de ore.

El este inculpat pentru "participare la activităţile unei grupări teroriste".

Sâmbătă, Parchetul federal belgian a anunţat inculparea unui prim suspect, Rabah N., în cazul atentatului dejucat joi în Franţa.

Rabah N. a fost arestat vineri într-un raid efectuat în Saint-Gilles, comună din regiunea Bruxellesului.

El a fost arestat pentru că ar avea legături cu Reda Kriket, francezul care plănuia un atac de amploare, "în stadiu avansat" în Franţa şi care a fost arestat joi. Kriket a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar ce viza o filieră teroristă din Siria, în care a fost condamnat şi Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris, la 20 de ani în absenţa sa.

Sâmbătă, alţi doi suspecţi au fost inculpaţi pentru activităţi teroriste în Belgia, printre care al treilea atacator de pe aeroportul din Zaventem care nu s-a mai detonat şi a fugit, identificat de presa belgiană drept Faycal Cheffou, jurnalist independent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici