Atenţionare de călătorie în Bulgaria privitoare la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria privitoare la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse. Autorităţile române avertizează că vor fi timpi măriţi de aşteptare la PTF Giurgiu-Ruse.

334 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie în Bulgaria privitoare la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în perioada 3 - 5 octombrie 2023, în intervalul orar 22:00 – 01:00, autorităţile bulgare desfăşoară pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse activităţi de reparare a rosturilor de dilatare. În acest interval orar, circulaţia rutieră pe pod va fi restricţionată în totalitate. În afara orelor de restricţionare, în zona de reparaţie a podului, circulaţia rutieră se va desfăşura pe o singură bandă, fiind dirijată de indicatoare şi semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menţionată, se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse.

Autorităţile au o serie de recomandări.

„Se recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar şoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să respecte cu stricteţe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului. În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare.Se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate”, a anunţat MAE.

Autorităţile române mai recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipniţa–Kainardja şi Dobromir–Krushari (ultimile două puncte cu orar de funcţionare 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Călăraşi-Silistra (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry, cu program de funcţionare 08:30 – 19:30; www.feribot-eurobac.ro), Zimnicea-Svishtov (ferry) (cu program de funcţionare 08:30-19:00; www.ferry.bg) şi Bechet–Oryahovo (ferry, cu program de funcţionare 05:00 – 24:00; www.ferryboat.bg).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici